Älä heitä ruokaa pois!

Luonnonvarakeskuksen mukaan kotitalouksissa tulee ruokahävikkiä vuodessa noin 25kg/asukas, keittiöjätettä 30-40kg /asukas. Ruokahävikissä on eniten juureksia, vihanneksia, eläinperäistä jätettä ja hedelmiä.

Ruokahävikki on helpompaa välttää suunnittelemalla ennen kauppaan menoa, mitä ruokaa valmistaa muutaman seuraavan päivän aikana. Valmista ruokaa sopivan määrän kerralla.

Vinkkejä:

Jalosta hylkyjäte ruuaksi esim. ylijääteestä perunamuusista voidaan leipoa perunarieskaa

Laita jääkaappiin herkimmin pilaantuva tuote etualalle

Tutki kaapit ennen kuin menet kauppaan, ettei tule ostettua samaa tuotetta mikä on jo kotona

Älä mene nälkäisenä kauppaan, nälkäisenä tekee mieli kaikkea