DIY koirien vaatetus

Virkatut ja neulotut vaatteet

Kokeile rohkeasti koirien vaatteiden tekemistä ja tuunaamista itse! En ole kovin haka käsitöissä, mutta tykkään kyllä virkata. En osaa lukea virkkausohjeita saati sitten kirjoittaa niitä, mutta monet asut olen silti onnistunut koirilleni väsäämään. Tekemällä oppii! Olen tehnyt ns. villapaitoja pylväillä ja ketjusilmukoilla soveltaen. Erityistä ohjetta ei ole, vaan olen tehnyt yrityksen ja erehdyksen kautta, välillä purkanut ja yrittänyt uudelleen. Paidat on ollut suht helppo tehdä neliosaisena: ensin kaulus, sitten aukot etutassuille, pätkä suoraa ja lopuksi pepun päällinen. 

Tässä Hertta ja Figo esittelevät muutaman tekemäni paidan: 

Kuva: Janina Teikari

Kuva: Janina Teikari

Tässä pari linkkiä minusta mukavan ja suhteellisen helpon näköisiin koiran paitoihin: 

Yksinkertainen neulottu paita: 

http://norashouses.blogspot.com/2014/03/koiran-villapaita-kaapiopinserille.html

Helppo villamantteli: 

https://fi.pinterest.com/pin/675328906620802652/

Ompele itse!

Jos omistat ompelukoneen tai sinun on mahdollista lainata sellaista, voit myös ommella itse koirien vaatteita. Voit etsiä vaikkapa netistä valmiita kaavoja tai tehdä sellaiset jo omistamiesi vaatteiden perusteella.  

Tuskailin kalliita koirien vaatteita, kunnes päätin pyytää isoäidiltäni apua, jotta voisin tehdä itse lämpimän talvitakin koiralleni. Kävin ostamassa fleece-kangasta, tarranauhaa ja kuminauhaa. Materiaalit maksoivat n. 7 euroa.  

Tässä kuva valmiista tuotteesta:  

Kuva: Janina Teikari

Helppo ja nopea pikkukoiran pipo

Tämä pipo todellakin on otsikon mukainen. Tarvitset vain sakset ja sukan. Sukasta siis leikataan kärki pois ja tämä varsi-osuus vedetään koiran päähän. Jos haluat piposta huolitellun, voi leikatun reunan hurauttaa ompelukoneella siistiksi. Ja tätähän voi vaikka tuunata esimerkiksi tupsuilla! 

Jos kutominen luonnistaa, niin villasukka ilman kärkeä ajaa saman asian! 

Kuvassa kääpiöpinseri Figo isoäidin kutoman piponsa kanssa. Tämä on siis versio, jossa on kudottu villasukan kantapää ja lisätty tupsu. 

Kuva: Janina Teikari

Toisen romu on toisen aarre

Facebook-kirppikset, tori.fi, fyysiset kirppikset ym. ovat oikeita aarreaittoja. Koirien tarvikkeitakin usein löytyy hyvin. Myös ihmisten vaatteista voi tuunata koirille paitoja. Hertan sterilisaation jälkeen tarvitsimme hänelle suojapuvun estämään leikkaushaavan nuolemista. Tämän tuunasin käytetystä vauvan bodysta, lisäsin vain reiän hännälle. 

Mikä sen parempaa, kun löytää edullisesti tarvitsemasi tuote ja vielä siinä sivussa säästää luontoa! 

Itse olen löytänyt kirppikseltä mm. Tämän Pomppa-merkkisen sadetakin. Hinta oli huimat 2 euroa. 

Kuva: Janina Teikari

Kokeile itse! Voit säästää pitkän pennin. 😊 

Kirjoittanut: Janina Teikari, 2021
Lune2020