Luontokoira tutkii ja opastaa

Uransa alussa oleva Luontokoira Seppo Ilmarinen tutustuttaa lapsia luonnon ja ympäristön ihmeellisyyksiin omilla Youtube- ja Facebook-kanavillaan.

Luontokoira Seppo Ilmarinen on vasta pentu, mutta osaa jo monenmoisia temppua. Kuva T. Ukonkivi

Seppo on rodultaan australianpaimenkoira, rotu tunnetaan suuresta älykkyydestään ja oppivaisuudestaan. Myös Seppo on osoittanut jo taitonsa ja halunsa oppia koko ajan lisää – etenkin luonnosta.

Kotipihalla voi opiskella uusia temppuja tulevaa varten. Kuva T. Ukonkivi

Roskaton retkeily on Sepon sydäntä lähellä ja jo ensimmäisenä kesänään hän opetteli ihan itse keräämään kävelyreittien varrelta sinne heitettyjä roskia.

Maastosta löytynyt rukkanen on melkein yhtä iso kuin pentu itse, mutta kannetaan silti emännälle. Hyvä Seppo! Kuva T. Ukonkivi

Luonnosta löytyy myös kaikkea muuta mielenkiintoista, mm luolia, rotkoja ja railoja, ja niitä Seppo tutkii erityisen mielellään.

Taas yksi luonnonihme syynättävänä. Ihmettely on osa Sepon jokapäiväistä elämää – ja ihmeteltävää totisesti riittää! Kuva T. Ukonkivi

Seppo ei olisi Luontokoira Seppo, jos hän ei olisi jo pentuna ensitöikseen käynyt tutustumassa Suomen Luontokeskus Haltiaan, joka sijaitsee Nuuksion kansallispuiston kupeessa. Seppo suosittelee kaikille vierailua sen upeisiin näyttelyihin ja ravintolaan, jonka terassille pääsevät myös koirat herkkuja maistelemaan.

Luontokoira Seppo Ilmarinen ja Suomen Luontokeskus Haltia (ja yksi emäntä)! Kuva T. Ukonkiven kotialbumi

Haltiassa järjestetään vuoden mittaan erilaisia teemapäiviä ja myös Seppo on päässyt osallistumaan yhteen niistä. Kuvassa myös liito-orava, joita Nuuksiossa voi pongailla siis näinkin helposti.

Eläimellistä menoa Haltian tapahtumakentällä! Kuva T. Ukonkiven kotialbumi

Sepon seikkailullisia lastenleffoja voi käydä katsomassa YouTubessa ja Facebookissa.

Hännän heilutuksin! Kuva T. Ukonkivi

Sepon ensimmäinen satuleffa.

Seppo luolaseikkailee!

Seppo ihmettelee vesielementin ihmeellisyyksiä.

Vesi muuttuu heikoksi jääksi!

Maastossa voi treenata myös korkeushyppyjä!

Kirjasi Tuulia Ukonkivi, aputassuna toimi Seppo Ilmarinen