Mistä saa hävikkiruokaa? Katsaus mobiilisovelluksiin

Hävikkiä syntyy varastossa, keittiössä ja lautasella 

 Hävikkiruokaa torjutaan myös erilaisten mobiilisovellusten avulla. Ravintolat mainostavat normaalia halvemmalla hinnalla myytävää ylijäämäruokaansa esimerkiksi ResQ Clubissa.Muita on esim. Fiksuruoka.fi  

 Lisäksi ammattikeittiöille on tarjolla ainakin kaksi eri applikaatiota, Lukeloki ja Hukka AI ruokahävikin mittaamiseen ja seurantaan. 

Hävikkiruoasta tehtyä kasvispihviä.
Kuva:  rusvaplauke, flickr.com
 

 Karttanäkymässä näet listan pelastettavista tuotteista. Parhaiten löydät tarjouksia arkisin lounasajan jälkeen. Kun löydät haluamasi tuotteen, voit ostaa sen klikkaamalla tarjousta ja valitsemalla haluamasi määrän. Maksamiseen voit käyttää yleisimpiä maksukortteja jotka sallivat verkkomaksut, ja lisäksi PayPalia ja Apple Payta. Palvelussa voi lisäksi maksaa annoksia ResQ-krediiteillä, joita voi ostaa edellä mainittujen maksutapojen lisäksi verkkopankkitunnuksilla. 

 ResQ Club sovellus 

Suomen kenties tunnetuin hävikkiruokasovellus on ResQ Club, joka toimii jo kymmenissä kaupungeissa Suomessa ja se on samalla laajentanut myös länsinaapuriimme Ruotsiin sekä hieman etelämmäs Saksaan ja Puolaan. ResQ on saavuttanut vankan markkina-aseman Suomessa ja sillä on uskollinen asiakaskunta, joka haluaa pelastaa maapallon ostamalla ruokaa ravintoloista, ruokakaupoista ja kahviloista. Sovelluksen suosiosta kertoo paljon myös se, että ResQ Club kertoo asiakastyytyväisyyden olevan yli 97 prosenttia. Luku on melkoisen korkea ja moni palvelu voi vain haaveilla vastaavista luvuista. 

 ResQ Club tarjoaa todella käyttäjäystävällisen sovelluksen, joka pyörii niin iOs- kuin Android-alustalla. Näet yhdessä yleisnäkymässä lähelläsi olevat paikat, joissa on tällä hetkellä tarjouksia. Esimerkiksi Helsingin keskustassa kulkiessa huomat varmasti, että maukkaita paikkoja on lähes joka kulmalla. Pystyt myös merkitsemään suosikkiravintolasi helposti tähdellä, jotta voit seurata suosikkipaikkojesi mahdollisia tarjouksia. Karttasovellus on erittäin kätevä asia etenkin silloin, kun liikut kaupungilla ja haluaisit ostaa edullista ruokaa nopeasti. 

 Annokset eivät paljoa maksa, joten voit tehdä mielettömiä löytöjä. Näet myös samalla asiakkaiden antamat arviot, joissa näet, miten muut ovat arvostelleet kyseisen ravintolan. Hävikkiruoka sovellus haluaa panostaa myös tietoisuuden lisäämiseen, minkä johdosta se tekee asiakkaille tiivistelmän, paljonko he ovat säästäneet luontoa ostamalla näitä poistoruokia. Lisäksi ruokakaupat myyvät erilaisia kasseja, joissa voit saada esimerkiksi maitotuotteita, leipää, lihaa tai hedelmiä edullisesti. 

 ResQ Club sisältää myös tarjouksia – toisinaan on mahdollista saada esimerkiksi 20 prosentin yllätysalennus seuraavasta ostoksesta. Lisäksi sovelluksen suosittelu ystäville on perinteisesti kartuttanut pistesaldoa. 

 Fiksuruoka mobiililaitteella 

 Fiksuruoka on suomalainen vastine ruotsalaiselle Matsmartille. Se tarjoaa niin ikään poistoruokaa, jonka voi tilata haluamallaan toimitustavalla suoraan kotiinkuljetuksella. Yhtiön edulliset hinnat perustuvat sen verkkopohjaiseen liiketoimintaan, joten sen ei tarvitse maksaa esimerkiksi kivijalkamyymälöiden vuokrasta, vaan puhtaasta varastoinnista. 

 Fiksuruoka ei myöskään tarjoa vielä applikaatiota, mutta responsiivinen sivusto takaa erinomaisen käyttäjäkokemuksen myös mobiililaitteella. 

Kuva: Wikimedia Commomns, kuvan lisenssi https://creativecommons.org/

Lunchie hävikkiruoka sovellus 

 Lunchie on suomalainen hävikkiruokasovellus, joka on perustettu 2010-luvun loppupuolella. Visuaalisesti hieno sovellus näyttää kartalta ravintoloiden paikan ja listaa selkeästi kaikki yhteistyökumppanina toimivat ravintolat. Sen vahvuus on helppokäyttöisyys, sillä ruuan voi ostaa parilla klikkauksella. 

 Lunchie vaikuttaa olevan artikkelin kirjoitushetkellä tauolla, mutta toivotaan, että monien suosikiksi noussut hävikkiruoka sovellus aktivoituu jälleen tarjoamaan kohtuuhintaisia ravintola-annoksia meille suomalaisille. 

Matsmart mobiilisivusto

Ruotsalainen Matsmart on hävikkiruuan edelläkävijä, joka myy elintarvikkeita ja puhdistustuotteita erittäin edullisesti. Se ei vielä tarjoa omaa sovellusta, mutta toivottavasti sellainen on lähitulevaisuudessa tulossa. Onneksi verkkoruokakauppa-ostaminen on tehty niin helpoksi myös tablettia ja älypuhelinta käyttäessä, että Matsmart applikaatio ei ole välttämätön.

https://xn--ruokanetist-v8a.fi/blogi/havikkiruoka-sovellukset/