Rättirumballa apua Ukrainalle

Jätekurssilaiset apuna

Tiistaina 8.3. ammattiopisto Livian jäte-ja kierrätysneuvonnan kurssilaiset pääsivät konkreettisesti toimimaan materiaalin uusiokäyttämisen parissa. Ruohojuuritason kierrätystyötä pariksi tunniksi tekemään päässeet ympäristöalan opiskelijat ottivat innolla vaatteiden lajittelun omalle kontolleen. Teoriatuntien kauhutarinat maailman hukkumisesta muoviin ja tekstiiliin eivät kuulosta kaiken muun ajankohtaisen ohessa erityisen houkuttelevalta idealta, joten työskentely vaatetornien ja vällyjen puristuksessa tarjosi oivan tilaisuuden saada harjoitusta ja osallistua siinä samassa Ukrainan tilanteesta kärsivien auttamiseen.

Facebookista ryhmänä aloittanut vapaaehtoisten rinki on järjestänyt keräyksen, jossa paikalle saa tuoda itselle tarpeettomiksi tulleet tekstiilimateriaalit. Ryhmän toiminnan tavoitteena on kerätä avustuslahjoitusten avulla vaatemateriaalia pakolaisille. Ryhmänpitäjien omien sanojen mukaan tarkoituksena on toimia siltana lahjoittajien ja avuntarvitsijoiden välillä. Toiminnassa mukana on kirjoitushetkellä yli kolmekymmentä henkilöä.

Ja tämä menee…?

Monta sataa erillistä kasaa ja kaikkia tarvitaan. Paikan päällä vaatekierrätyksen perustana on huolellinen ja perustavalaatuinen lajittelu. Käytetyt paidat, housut, sukat ja peitot saavat uuden, tärkeän tehtävän Ukrainasta tulleiden pakolaisten avustuksessa. Lisäksi kohteeseen on tuotu mm. kuivaruokia, leluja, sekä erilaisia hygieniatuotteita. Vaikkakin ihmisten avuliaisuus on todella ihailtavalla tasolla tulisi, silti muistaa, ettei ihan jokaista puhki käytettyä tekstiilituotetta voi tuoda kierrätykseen, vaan ne kuuluvat poistotekstiileihin ja on kierrätettävä asianmukaisesti.

Noin! taas yksi kasa valmiina palvelemaan uusia käyttäjiä! Kuva: Marjatta Sihvonen 2022

Voit itsekin osallistua

Mikäli haluat itse osallistua toimintaan tai olet muuten kiinnostunut toimimaan Ukrainasta sotaa paenneiden avuksi, vieraile ryhmän omalla Facebook -sivulla tai tuo paikan päälle omia kierrätettäviäsi. Suositeltua on tarkistaa ryhmän yhteystiedoista, mistä tavaroista on pula.

Lisäinfoa alla olevasta linkistä.

https://www.facebook.com/groups/709286716895403/?ref=share