Earth Hour antaa valomerkin 27.3.2021

Maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma Earth Hour antaa valomerkin yhteisen planeettamme ja ilmaston puolesta lauantaina 27.3.2021 kello 20.30–21.30. Lisää tapahtuma kalenteriisi ja tule mukaan puolustamaan luontoa.

Valmistautuminen

Ennen tunnin alkua voit asetella itsellesi viihtyisän ja lämpöisen lepopaikan esimerkiksi lattialle. Seuraavaksi voit sammuttaa älylaitteet. Halutessasi irrota vielä verkosta kaikki sellainen kodin elektroniikka, joka kuluttaa sähköä, ja jota et tunnin aikana tarvitse.

Voit tehdä tämän kaiken tietoisesti, pysähtymällä hetkeksi jokaisen laitteen äärelle. Sen sijaan, että tuntisit syyllisyyttä vempainten mahdollisesta suuresta määrästä, voit suhtautua tilanteeseen arvostaen ja kiitollisuudella: Kiitos, että elämässäni on näin paljon vaurautta, ehkä jopa enemmän kuin tarvitsen.

Earth Hour 20:30-21:30

Sammuta kaikki valot tunnin ajaksi.

Planeettamme ansaitsee tauon ja rakastavaa huomiota, samoin sinä. Seuraavan tunnin aikana sinun ei tarvitse pyrkiä minnekään, ei tarvitse suorittaa, yrittää eikä pinnistellä. Asetu mukavasti lepäämään ja vedä lempipeitto yllesi.

Anna kehon levätä rentona alustaa vasten. Aisti maan vetovoimaa ja tiedosta ne kehon osat, jotka koskettavat allasi olevaa pintaa. Anna lihasten pehmentyä, tunne raajojen pituus ja paino alustaa vasten.

Tunne, kuinka hengitys liikuttaa kehoasi. Kuin rauhallinen valtameren maininki, myös kehosi nousee ja laskee hengityksen tahdissa. Omalla painollaan, ilman ponnisteluja, vailla yrittämistä. Voit levätä hengityksessä.

Mielikuvamatka ja kiitollisuutta

Anna seuraavaksi ajatusten vaeltaa luontoon, lempipaikkaasi. Tee mielikuvamatka metsiin, meren äärelle, auringon lämpöön, kuun valoon. Muistele lempipaikkasi äänimaailmaa. Meren kohinaa, haapojen havinaa, kimalaisten surinaa. Ison kuusen ja tuulen ääniä. Hiljaisuutta.

Huomioi asioita, joista voit juuri nyt olla kiitollinen. Ehkä olet kiitollinen puhtaasta luonnosta, lähestyvästä kesästä, linnunlaulusta. Tai jostain ihan muusta.

Lupaus luonnon hyväksi

Mieleesi saattaa tulla jokin elämänmuutos tai lupaus, jonka haluat tehdä ilmaston, maapallon ja tulevien sukupolvien hyväksi. Voit inspiroida esimerkilläsi muita ja jakaa lupauksen WWF:n sivuilla, samalla pääset kurkkaamaan millaisia lupauksia muut ovat tehneet.

Kiitä itseäsi Earth Hour -tuokion jälkeen.

Satu Posti
Lune20

Kuva: Satu Posti